سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

انجمن تلفن همراه ایران: قاچاق آیفون طرح رجیستری را شکست داد نکات خواندني

انجمن تلفن همراه ایران: قاچاق آیفون طرح رجیستری را شکست داد
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - زومیت / در سال 1402 حدود 5٠٠ میلیون دلار آیفون ١4 و ١5 به‌صورت غیررسمی وارد شد و دولت از واردات آیفون 13 سه‌چهار هزار میلیارد تومان درآمد به‌دست آورد.
انجمن تلفن همراه، تبلت و لوازم جانبی ایران که چندی‌ پیش در نامه‌ای به پزشکیان خواستار شفافیت در تخصیص ارز واردات شده بود، این بار در نشست «ایجاد شفافیت در بازار تلفن همراه» بر این مطالبه تأکید کرد. حاضران از آمار و درآمد حاصل از واردات آیفون در سال 1402 و تغییر مداوم در تعرفه و عوارض واردات بر بازار و تبعات محدودیت‌ها گفتند و اینکه «قاچاق آیفون طرح رجیستری را شکست داده است» و از نابه‌سامانی امروز بازار موبایل «خیلی‌ها سود می‌برند».
در ابتدای این نشست، عبدالمهدی اسدی، رئیس هیئت‌مدیره این انجمن با اشاره به نامه اخیر انجمن به پزشکیان درباره درخواست شفافیت در تخصیص ارز واردات و تولید موبایل داخلی گفت: «گروهی از بخش خصوصی و بدنه دولتی به نامه‌ی ما سمت‌و‌سوی سیاسی داده‌اند؛ اما در این نامه صرفاً مطالبات صنفی را مطرح شده است. این مطالبات را درباره‌ی ایجاد شفافیت در تأمین و تخصیص ارز در سه سال گذشته در نامه‌های بسیاری خطاب به مسئولان مختلف تکرار کرده‌ایم.»


ما بازرگانیم و به‌دنبال منافع صنفی هستیم. در‌عین‌حال جزو پیاده‌نظام جنگ اقتصادی هستیم و برای تأمین کالا با وجود فشارهای تحریم، سختی‌های زیادی می‌کشیم؛ آن هم با وجود صف‌های طولانی تخصیص منابع ارزی. در طول سه سال گذشته، مشخص نیست از چه محل و چگونه و به چه برندهایی یا شرکت‌هایی ارز تخصیص می‌یابد. تا پیش‌ازآن به‌صورت ماهانه این آمار به ما داده می‌شد.- عبدالمهدی اسدی، رئیس هیئت‌مدیره انجمن تلفن همراه، تبلت و لوازم جانبی ایران
اسدی با اشاره به اینکه گمانه‌زنی می‌شود بعضی شرکت‌ها به بهانه تولید داخلی ارز دریافت می‌کنند، باردیگر بر ضروریت شفافیت تأکید کرد و گفت: «تولید تلفن همراه در داخل کشور با کیفیت مطلوب و تکنولوژی روز دنیا آرزوی ماست؛ اما تا امروز شاهد چنین اتفاقی نبوده‌ایم. حتی گوشی‌های دکمه‌ای که در داخل کشور تولید شد و به بازار آمد، بی‌کیفیت هستند.»
حتی گوشی‌های دکمه‌ای تولید داخل کیفیت ندارند
سیدحسین سادات‌حسینی، مسئول کمیسیون تخصصی اتاق اصناف ایران، هم در‌این‌باره گفت: «ما حدود 700 شرکت واردکننده موبایل داریم که خیلی‌ها ناچار به تعدیل نیرو شده‌اند و در آستانه تعطیلی هستند؛ چون ارز واردات به‌درستی تخصیص داده نمی‌شود. در این شرایط، شنیده می‌شود که بعضی شرکت‌ها به‌راحتی ارز ‌می‌گیرند؛ هرچند این خبرها قطعی نیست.»
‏او ادامه داد: «در چند ماه گذشته، الگوریتم تخصیص ارز به واردکنندگان تغییر کرده است و روند تخصیص ارز به شرکت‌ها شفافیت ندارد. اگر بدانیم چه مقدار ارز به چه شرکت‌هایی تخصیص داده شده است، دست‌کم به ما کمک می‌کند که تصمیم بگیریم در بازار بمانیم یا نه.»


الگوریتم تخصیص ارز به واردکنندگان تغییر کرده است و روند تخصیص ارز به شرکت‌ها شفافیت ندارد
درآمد میلیاردی دولت از محل واردات آیفون
موضوع دیگری که در این نشست مورد‌توجه قرار گرفت، آمار واردات آیفون بود. اسدی، رئیس هیئت‌مدیره انجمن در‌باره این موضوع گفت:
در سال گذشته، دولت از محل واردات آیفون 13 توانست 3 تا 4 هزار میلیارد تومان درآمد کسب کند.
سال گذشته، حدود 5٠٠ میلیون دلار آیفون ١4 و آیفون 15 به‌صورت غیررسمی وارد و ارز آن هم به‌شکل غیررسمی با حساب‌های یک‌بارمصرف خارج شد.
او با این آمار گفت که که اگر ممنوعیت واردات گوشی آیفون 14 و 15 برداشته شود، تصمیمی بردبرد و به‌نفع مردم و شرکت‌های وارد‌کننده و دولت است.
مسئول کمیسیون تخصصی اتاق اصناف ایران هم خبر داد که در‌حال‌حاضر حدود یک‌میلیون دستگاه آیفون 14 و 15 در کشور آنتن می‌گیرد. وی گفت: «خواسته ما این است که این سردرگمی زودتر از بین برود.»
به‌گفته‌ی او، ممنوعیت واردات آیفون و به‌دنبال آن قاچاق این کالا طرح رجیستری را شکست داده است.
قاچاق گوشی بعد از طرح ریجیستری به کمتر از 1 درصد رسید؛ اما اکنون با ممنوعیت واردات آیفون قاچاق باز هم افزایش یافته است. درواقع، ممنوعیت آیفون دارد طرح رجیستری را شکست می‌دهد و باعث نارضایتی مردم شده است.- سیدحسین سادات‌‌حسینی، مسئول کمیسیون تخصصی اتاق اصناف ایران
او باردیگر گفت: «از زمستان 1401 ممنوعیت واردات آیفون اعلام شد. اگر این گوشی ممنوع است؛ چرا آنتن می‌گیرد؟ با این وضع در برزخی گیر کرده‌ایم که باعث می‌شود از این نابه‌سامانی خیلی‌ها سود ببرند.
ارز دونرخی همیشه عامل فساد است
رئیس کمیسیون موبایل اتاق اصناف در بخش دیگری از گفته‌هایش به نقش نرخ ارز در بازار تلفن همراه پرداخت :
ارز دونرخی همیشه باعث فساد بوده است؛ چه در بازار موبایل و چه در هر حوزه‌ای. اگر بشود سامانه‌‌ی شفافی ایجاد شود که ارز از سمت صادرکننده طوری به‌فروش برسد که به نرخ واقعی ارز نزدیک باشد و خرید از سمت واردکننده هم به نرخ واقعی ارز نزدیک باشد، کمترین فساد ایجاد می‌شود.- سیدحسین سادات‌‌حسینی، مسئول کمیسیون تخصصی اتاق اصناف ایران
او با این گفته‌ها اضافه کرد که درصورت تک‌نرخی‌شدن ارز، رقابت در بازار به‌وجود می‌آید و تلفن همراه ارزان‌تر می‌شود.
سادات‌حسینی درباره‌ تبعات سیاست‌های غلط تخصیص ارز و تغییرات ناگهانی نرخ بازرگانی چنین گفت: «از 10 خرداد تا 10 تیر امسال قیمت‌ها را ارزیابی کردیم و دیدیم که گوشی‌هایی که با قیمت کمتر از 600 دلار وارد شده بود، اگر با ارز آزاد آمده بود، قیمتش در بازار کمتر درمی‌آمد؛ در‌حالی‌که این روند باعث شد تا حتی این گوشی‌ها 20 درصد گران‌تر از از ارز آزاد عرضه شده است.»
مهدی اسدی، رئیس انجمن موبایل ایران، هم به این موضوع اشاره کرد که انجمن درباره تغییرات مکرر حقوق ورودی تلفن همراه معترض بوده است. وی گفت: «این روند باعث ضرر برخی افراد شد. آن‌ها گوشی را با سود بازرگانی 96 درصد وارد کردند و حالا با تغییر جدید و نرخ 15 درصدی، این تغییر باعث کاهش قیمت‌ها و ضررشان شده است.»
شرکت‌های واردکننده از نان‌‌خوردن می‌افتند
یکی دیگر از اعضای انجمن تلفن همراه درادامه با اشاره به وجود 150 میلیون سیم‌کارت فعال در کشور گفت: «تلفن‌های همراه امروزه نقش مهمی در همه سطوح زندگی ما دارند و دیگر کالای لوکس محسوب نمی‌شوند. ازاین‌رو، موبایل رتبه دوم ارزآوری کشور را دارد و باید با بهترین کیفیت و ارزان‌ترین قیمت به‌دست مردم برسد.»
او افزود از سال 1396 که برندها کشور را ترک کردند، این صنف تلاش کرده است تا کالای موردنیاز مردم را با قیمت مناسب تأمین کند تا بازار خالی نماند. وی در‌ادامه گفت: «صنف ما با تولید مخالف نیست؛ اما خواستار شفافیت است. اگر برنامه‌ای برای تولید دارند، به ما هم بگویند. این حق همه است که بدانند. میزان تخصیص باید مشخص باشد تا جلو بروز هرج‌و‌مرج گرفته شود. باید راهی بگذارند که بدون رانت باشد؛ اما در‌حال‌حاضر نقشه‌ی راه تأمین و تخصیص ارز موبایل مشخص نیست.»
حسین روزبه، عضو هیئت‌مدیره این انجمن، درپایان اعلام کرد: «می‌خواهیم به گوش مسئولان برسد که تغییرات و تصمیمات مختلف درباره ممنوعیت و سود بازرگانی و... به‌نفع بازار نیست. رسماً شرکت‌ها هر روز کوچک‌تر می‌شوند؛ به‌ویژه در‌حالی‌که خود حاکمیت بر اشتغال‌زایی اصرار می‌ورزد. واقعیت این است که در سه سال گذشته شاهد هیچ اتفاق خوشایندی نبودیم و خیلی از شرکت‌ها دارند از نان‌خوردن می‌افتند.»

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/748531/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حلقه هوشمند RingConn Gen 2 در نمایشگاه IFA 2024 رونمایی شد

آنر در تمسخر سامسونگ شورش را در آورده است

درخواست کاخ سفید از غول‌های فناوری؛ به مبارزه با سانسور اینترنت در ایران کمک کنید

نقش ایلان ماسک در دولت احتمالی دونالد ترامپ مشخص شد

آیفون 2 متری و 200 کیلویی رکورد گینس را شکست!

حضور یک پهپاد ناشناس عجیب در آسمان چین همه را به وحشت انداخت

تنهاترین تولد در مریخ

تصاویر اولین گوشی بدون دکمه شیائومی به بیرون درز پیدا کرد

قیمت پردازنده های سری Arrow Lake S اینتل لو رفت

مشاهده پرتوزایی اورانیوم در آزمایشگاه

تریلر Transformers: Galactic Trials شخصیت‌های قابل بازی را نشان می‌دهد

سیستم‌های نیروی محرکه ی بادبان خورشیدی

پهپاد 200 دلاری DJI Neo فیلم‌برداری 4K انجام می‌دهد و در کف دست جا می‌شود

فایننشال تایمز جزئیاتی ناگفته از تراشه آیفون 16 فاش کرد

ساده ترین تصویر سازی کندی زمان

نام ایلان ماسک از لیست 100 فرد تأثیرگذار دنیای هوش مصنوعی حذف شد

اینستاگرام قابلیت های جذاب جدیدی به بخش دایرکت اضافه کرد

ماموریت آپولو 14 به هنگام برخواستن از ماه

هشدار؛ این بدافزار اندرویدی، رمزهای شما را از اسکرین‌ شات ها میدزدد!

در هفته مد سئول رونمایی شد؛ لباسی از جنس نمایشگر انعطاف پذیر

نابغه‌ای که از غزه به مریخ رسید

ارتقا همکاری‌های سپاه و بنیاد شهید فرهنگ ایثار و شهادت را در جامعه تقویت می‌کند

اعزام اولین گروه از ایثارگران البرزی به مشهد و قم

قیمت دیش ماهواره استارلینک نصف شد!

ابعاد گلکسی S25 اولترا فاش شد؛ باریک‌تر و کم‌عرض‌تر از گذشته

آمریکا، اتحادیه اروپا، بریتانیا و کشورهای دیگر پیمان قانونی هوش مصنوعی را امضا کردند

از بین بردن چین و چروک و لکه‌ صورت با روده ماهی!

رادار چین یک حباب پلاسما بر فراز اهرام جیزه کشف کرد

کسب رتبه برتر اداره کل بنیاد بوشهر در بیست و هفتمین جشنواره شهید رجایی

مادر شهیدان«حسن و علی‌اصغر فریدی» به فرزندان شهیدش پیوست

محیط‌های متنوع بازی Mario and Luigi: Brothership را ببینید

قیمت این هدفون لاکچری اشکتان را در می‌آورد

ابداع تراشه‌ای برای دانلود فیلم‌های 4K در چند ثانیه

مردی که از غزه به مریخ رسید

هواپیمای فضایی مخفی چین پس از 268 روز عملیات بازگشت

رتبه نهم تیم ایران در المپیاد جهانی کامپیوتر

پرواز آزمایشی وسیله نقلیه مافوق صوت آمریکا در آسمان نروژ

کشف تغییرات مرموز اسپرم‌ها متاثر از ویروس HPV

تریلر لایو اکشن بازی Astro Bot با حضور کوئین و دیوید بویی منتشر شد

بیش از 90 درجه زیر صفر؛ سردترین نقطه کره زمین کجاست؟

کپسول «استارلاینر» بدون فضانوردانش به خانه رسید

ویدیو/ بیش از 90 درجه زیر صفر؛ سردترین نقطه کره زمین کجاست؟

انعقاد تفاهم‌نامه بین بنیاد شهید و امور ایثارگران با کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضایی

پاول دوروف تلگرام را پاکسازی می‌کند

سرمایه‌گذاری سنگین ایلان ماسک؛ قوی‌ترین کامپیوتر هوش مصنوعی دنیا روشن شد!

گنبد نمکی کمربند چین‌خورده زاگرس ثبت جهانی شد

فلای دبی شروعی برای اتصال جزیره کیش به شبکه پروازی بین المللی

اکنون آژانس امنیت ملی آمریکا هم پادکست دارد!

ویدیو جدید Frostpunk 2 با محوریت جمع‌بندی اطلاعات بازی

آماده معرفی بسته الحاقی بازی شاهزاده ایرانی باشید