جهش 46 درصدی پیشرفت انجیال 3100 در کمتر از 2 سال
وزارت نفت
بزرگنمايي:
سیاست و بازاریابی - مدیرعامل پتروپالایش دهلران گفت: خوشبختانه تنها در بیست ماه از آغاز دولت سیزدهم شاهد جهش 46 درصدی پیشرفت پروژه کارخانه گاز و گاز مایع 3100 دهلران هستیم.
به گزارش شانا به نقل از صندوق بازنشستگی صنعت نفت، جواد کمری درباره احداث کارخانه گاز و گاز مایع 3100 (انجیال 3100) و نقش آن در ایجاد و توسعه ارزشافزوده برای کشور گفت: این پروژه بهمنظور جمعآوری گازهای همراه نفت در منطقه جنوب شرق استان ایلام شامل میدانهای سروک آذر، دانان، چشمه خوش، پایدار غرب و چنگوله احداثشده است.
وی با بیان اینکه انجیال 3100 در زمینی به مساحت 100 هکتار بنا شده که قرار است 240 میلیون فوت مکعب گاز در روز برداشت کند، افزود: این پروژه از 12 سال پیش با مجموعه خارج از گروه اقتصادی صندوقهای بازنشستگی صنعت نفت شروع شد که در مدت 9 سال تنها 20 درصد پیشرفت داشت.
مدیرعامل پتروپالایش دهلران ضمن اشاره به واگذاری این پروژه از سال 96 به گروه اقتصادی صندوقهای بازنشستگی نفت و هلدینگ سرمایهگذاری اهداف گفت: با این تغییر تا سال 1400 پیشرفت پروژه به 40 درصد رسید.
کمری افزود: با آغاز دولت سیزدهم در طول 20 ماه گذشته پیشرفت پروژه از 40 به 86 درصد رسیده است و بر اساس برنامه تا نیمه نخست سال 1403 این پروژه به تولید خواهد رسید و باعث ایجاد اشتغال، رونق اقتصادی و کاهش آلایندههای زیستمحیطی در منطقه ایلام خواهد شد.
رونق استان ایلام با افزایش بهرهبرداری از میدانهای مشترک نفتی
وی با اشاره به ضرورت افزایش بهرهوری و بهرهبرداری از میدانهای مشترک نفتی گفت: این مهم تأثیری بسزا بر رونق اقتصادی استان ایلام خواهد داشت.
مدیرعامل پتروپالایش دهلران افزود: به لطف خدا و تلاشهای مهندسان ایرانی امروز به نقطهای رسیدهایم که با اتکا به دانش فنی 100 درصد ایرانی فعالیت های خود را انجام می دهیم.
کمری گفت: هرچه بیشتر از میدانهای مشترک نفت استخراج کنیم، گاز بیشتری برداشت میشود و این گازها در واحد انجیال فرآوری شده و به محصولات با ارزش افزوده بالا تبدیل میشوند در نتیجه اقتصاد، اشتغال و محیط زیست استان ایلام متحول خواهد شد و ارزش افزوده بسیار بالای برای سرمایهگذار به همراه خواهد داشت.
انجیال 3100 گرهگشای معضل محیط زیست منطقه
وی با بیان اینکه گازهای همراه نفت بهصورت ناخواسته باید سوزانده شود، اما با تأسیس انجیال 3100 بهاصطلاح از مس طلا ساخته خواهد شد، افزود: این پروژه نزدیک به بیش از یکمیلیون تن برشهای هیدروکربنی (C2+) یا اصطلاحاً دو کربنه تا پنج کربنه تولید میکند که بهعنوان خوراک واحد پاییندست الفین دهلران مورداستفاده قرار میگیرد و در الفین طی فرآیندی به فرآوردهایی مانند اتیلن و پروپیلن تبدیل و این محصولات نیز در واحدهای پاییندستی واحدهای پلیاتیلنی و پلی پروپیلنی به انواع گرید مختلف مواد پلیمری تبدیل میشوند.
مدیرعامل پتروپالایش دهلران یکی دیگر از محصولات این پروژه را گاز طبیعی یا گاز شهری دانست و گفت: نزدیک به 153 میلیون فوت مکعب در روز گاز شهری از گازهای که در حال سوختن است، برداشت و سپس به خطوط شبکه اصلی گاز سراسری کشور، تزریق میشود.
کمری افزود: یکی دیگر از محصولات، تولید 850 بشکه میعانات نفتی در روز است که دوباره برای تثبیت کردن API نفت خام به نفت خام استحصالی از آن میدان تزریق میشود.
وی تولید 400 تن گوگرد در روز را یکی از محصولهای جانبی دانست و گفت: گوگرد وقتی روزانه سوخته میشود با اکسیژن بهصورت So2 و سرانجام وقتی با بخارآب در هوا ترکیب میشود بهصورت اسیدسولفوریک تبدیل میشود که باران اسیدی به وجود آمده تبعات محیط زیستی برای مراتع و کشاورزی منطقه به دنبال دارد.
مدیرعامل پتروپالایش دهلران راهاندازی انجیال 3100 را اقدامی مؤثر در جلوگیری از تبعات محیط زیستی ناشی از سوختن گازها دانست و گفت: با راهاندازی این طرح، آلایندگی منطقه کنترل میشود و از محل فرآوردههای دیگر مثل C2+ و میعانات گازی و گاز متان هم ارزشافزودهی بالایی ایجاد خواهد شد.
کمری تأکید کرد: پیشرفت و برنامه توسعه در این پروژه طبق برنامه زمانبندی شورای عالی پروژهها در حال انجام است.
لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/717441/