سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

تیاور؛ اشتغال روستایی و احیاء جنگل های هیرکانی مقالات بازاریابی

تیاور؛ اشتغال روستایی و احیاء جنگل های هیرکانی
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - سیما و سعید سالها به عشق طبیعت سفر کرده اند، هزاران کیلومتر ایرانگردی کرده اند و از بکرترین نقاط این طبیعت منحصر به فرد لذت بردند. تا اینکه بالاخره تصمیم گرفتند با رهایی از بندهای زندگی شهری به ریشه و اصالتشان یعنی طبیعت برگردند.
زمانیکه بستر زندگی در طبیعت گیلان برایشان فراهم شد، تیاور متولد شد. تی یاور در زبان شیرین گیلکی به معنای یار و یاور تو است که آنها آن را اینطور تعبیر میکنند : تیاور، یار و یاور زمین.
شروع به کار تیاور با محصولات کشاورزی گیلان
تیاور، رسالتشان در زندگیست؛ سعید و سیما با تامین محصول، مستقیم از کشاورزان، براساس اصول تجارت منصفانه ارزش افزوده زحماتشان را به خودشان برمیگردانند، کشاورزان به دلایل مختلف گاهی مجبور می شوند محصول را قبل از برداشت، به قیمتی بسیار کمتر از آنچه شایسته است بفروشند و پس از برداشت فقط خستگی بر تنشان می ماند و اگر پس از برداشت، محصولی برای فروش باقی مانده باشد، بازهم سودش به جیب دلالان خواهد رفت.
بچه های تیاور تلاش می کنند، محصولات با کیفیت را از کشاورزان زحمتکش با رعایت اصول تجارت منصفانه، با قیمت مناسب و عادلانه خریداری کنند و این محصولات را در بسته بندی های شایسته، به مشتریان عرضه کنند و از همه مهمتر، درآمد حاصل از این اشتغال زایی را صرف احیاء جنگل های هیرکانی می کنند.
بچه ها برای طراحی مدل کسب و کار، مدلهای متنوعی رو بررسی کردند و در نهایت از طبیعت الهام گرفتند، "از طبیعت برای طبیعت"، این چرخه، با محصولات کشاورزی که طبیعت به ما بخشیده است آغاز می شود و دوباره با حس و انرژی مضاعف به طبیعت باز می گردد، تا این چرخه بتواند برای همیشه به حیاتش ادامه دهد.
طراحی یک چرخه طبیعی برای احیاء جنگلهای هیرکانی
برای احیاء جنگلهای هیرکانی که به سرعت در حال تخریب است روش های گوناگونی وجود دارد، در واقع تیم تیاور در زمان شروع به دنبال سخت ترین روش رفتند؛ احیاء از طریق ایجاد خزانه بذر درختان هیرکانی، حدود دو ماه، دو نفری شروع به تحقیق کردند تا برخلاف نیت شان، به دلیل عدم مهارت به طبیعت آسیب نزنند، برای این کار از مطالعه کتاب و مقالات، جستجو در اینترنت، مشورت با اساتید دانشگاه، همفکری با افراد بومی استفاده کردند.
تیم تیاور 7 گونه از درختان بومی جنگلهای هیرکانی را انتخاب کردند، پس از جمع آوری بذرها، و کاشت آنها نیاز به نگهداری یکساله از نهال ها داشتند تا نهال ها پس از آنکه امکان انتقال به عرصه را پیدا کردند، به عرصه های تخریب شده منتقل شوند اما پس از گذر از چالش های جمع آوری بذر که در نقاط مختلفی پراکنده هستند، در کاشت و نگهداری و تبدیل شدن آنها به نهال، چالشی اساسی تر وجود داشت و آن؛ پیدا کردن عرصه تخریب شده ای ست که قرق و تحت حفاظت باشد. قرق و حفاظت واقعی از عرصه های جنگلی خیالشان را از این جهت که زحماتشان به هدر نخواهد رفت راحت می کرد. در نهایت به صورت موازی در حال آماده سازی زیرساختی یکپارچه برای ایجاد یک گلخانه در نزدیکی جنلگهای هیرکانی هستند تا ضمن احیاء نسبت به قرق و حفاظت نهال های کاشته شده اقدام کنند.
در ادامه مسیر تصمیم میگیرند، چنانچه تیم های مشابه ای به صورت هدفمند و مشخص به فعالیت های درختکاری می پردازند از همکاری مادی، معنوی در جهت احقاق هدفشان دریغ نکنند و به همین منظور اخیرا تفاهم نامه ای با موسسه سبزکاران بالان منعقد کردند به منظور کاشت نهال های بومی در منطقه لیشک سیاهکل، منطقه ای 90 هکتاری از جنگلهای هیرکانی که سابقا تخریب شده و در حال حاضر ضمن قرق و حصارکشی منطقه نسبت به کاشت نهال، آفت کشی، آبیاری دوره ای و آموزش به مردم بومی اقدام شده است.
اصلی ترین محصول تیاور، کره بادام زمینی
سعید و سیما قریب به دو ماه در حال بررسی محصولات مختلف کشاورزی بودند. با تامین کنندگان زیادی صحبت و مذاکره کردند از غرب تا شرق گیلان سفر رفتند، از ارتفاعات شفت، روستای سیاهمزگی گرفته تا ارتفاعات اشکورات. و در این بین به یکی از استراتژیک ترین نقاط گیلان، آستانه اشرفیه رسیدند، شهری نزدیک به سفید رود با خاک بسیار حاصلخیز، که همجواری این مردم با این خاک می شود بادام زمینی درجه یک، وقتی این محصول مستقیم از کشاورز تهیه می شود و بدون افزودنِ ناخالصی، مستقیم به یک کره بادام زمینی خالص تبدیل می شود، نتیجه ی آن چیزی جز تولد اصلی ترین محصول تیاور نخواهد بود، کره بادام زمینی ای که مشتری های خاص و ثابت خودش را دارد. چرا که از بادام زمینی درجه یک تهیه می شود و در پروسه فرآوری آن، هیچ افزودنی اضافه نمی شود، طبق قوانین ایالت متحده، محصولی می تواند لیبل کره بادام زمینی دریافت کند که حداقل 90 درصد آن بادام زمینی باشد، تیم تیاور، در ایران؛ کره بادام زمینی ای دارد که صد در صد از بادام زمینی خالص و درجه یک تهیه شده است.
یکی دیگر از اساسی ترین محصولات کشاورزی تیاور، چای و دمنوش
از روحیه ی ماجراجوی بچه ها پیداست که کنجکاوی عنصر اصلی زندگی شان است بنابراین برای تامین هر محصولی به صورت حضوری به منطقه مشهور اون محصول سر می زنند. درست است که اصالت سعید به گیلان برمیگردد اما می گویند ما هم مثل خیلی از مردم فکر میکردیم بهترین چای متعلق به لاهیجان است پس با سفر به شرق گیلان و تحقیق بسیار از مردم بومی متوجه شدیم که املش با 33 درصد تولید برگ چای سبز بزرگترین تولید کننده چای در کشور است و علت شهرت لاهیجان به دلیل وجود کارخانه های متعدد چای در آن است. در صورتیکه بیشترین باغ های چای در املش قرار دارد، بنابراین برای تهیه چای با کیفیت تمرکزشان را گذاشتند روی باغ های بی نظیر چای املش، در این مسیر دوستهای فوق العاده ای پیدا کردند، کشاورزان و باغ دارهای درجه یک و با سوادی که چای های تخصصی و دست پیچ یا در اصطلاح عمومی چای دست ساز فوق العاده ای هم تولید می کنند، بنابراین تیاور علاوه بر چای سرگل بهاره، چای قلم بهاره، چای قهوه خانه ای و چای سبز، یک چای تخصصی هم دارند به اسم چای دست پیچ که مسیر کیفی آن از باغ چای تعریف می شود و تمام فرآیند تولید چای در کارخانه در این مدل از چای تیاور با دست های ارزشمند کشاورزان انجام می شود.

سیاست و بازاریابی


سایر محصولات کشاورزی تیاور
تیاور تا امروز موفق به تامین محصولاتی همچون بادام زمینی و کره بادام زمینی آستانه اشرفیه، عسل طبیعی ییلاقات و عسل طبیعی جنگل، روغن زیتون خالص، چای سیاه و سبز املش، گل گاوزبان اشکورات، برنج قهوه ای آستانه اشرفیه از کشاورزان زحمتکش گیلان شده است. که برای تامین تک تک این محصولات کیلومتر ها سفر کرده اند و با انسان های ناب و زحمتکش بسیاری دوست شدند، با مراحل کاشت، داشت و برداشت تک تک این محصولات آشنا هستند و در نهایت نسبت به افزودن این محصولات به سبد محصولات تیاور اقدام کردند، چرا که باور دارند اعتماد مردم بزرگترین سرمایه شان است و باید این سرمایه ارزشمند را حفظ کنند.
میزان پیشرفت طرح احیاء جنگلهای هیرکانی
سیما و سعید با عشق به طبیعت این مسیر رو آغاز کردند و انگیزه اصلی شان برای توسعه تیاور، احیاء و تداوم حیات هیرکانی ست، جنگلهای ارزشمندی که سالهای سال از حضور در آن بی نهایت لذت برده اند، بچه ها از اولین ماه شروع به کار تیاور به صورت موازی علاوه بر تحقیق در خصوص محصولات کشاورزی، نسبت به کسب دانش در خصوص گونه های مختلف درختان هیرکانی، گسترش این بخش از کار هم تلاش کرده اند و تا امروز (شهریور 1400) موفق شدند با درآمد حاصل از این اشتغال زایی، بیش از 1.450 بذر و نهال بومی در جنگلهای هیرکانی بکارند . سعید و سیما معتقد هستند در این پروسه تنها نبودند و تک تک کسانی که از تیاور خرید کردند و به صورت معنوی حمایتشان کردند در این کار ارزشمند و ماندگار سهیم هستند.
تیاور، یار و یاور زمین.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/217868/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نسخه بعدی بازی God of War به مصر باستان می‌رود

بررسی هدست سامسونگ؛ برتری Android XR به visionOS

دنباله‌ Celeste لغو شد؛ توسعه‌دهندگان روی پروژه‌های کوچک‌تر متمرکزند

آپدیت One UI 7.0 دو ویژگی ویدئویی جدید را وارد Camera Assistant می‌کند

کاهش 600 میلیارد دلاری ارزش بازار انویدیا همزمان با انتشار مدل جدید DeepSeek

تاثیر هوش مصنوعی DeepSeek بر بازارهای آسیایی

گلکسی S25 Edge واژه «اج» را به‌طور کامل بازتعریف می‌کند

ربات در حال نواختن ویولنسل در ارکستر زنده

ترامپ: دیپ‌سیک زنگ خطری برای فناوری آمریکا است

آپدیت watchOS 11.3 اپل واچ با واچ‌فیس جدید Unity Rhythm منتشر شد

پاهای اختاپوسی روبات ها هم می تواند سلاح باشد و هم بازوی کمکی!

سیارک مرموز رصدشده در آسمان ترکیه، خودروی تسلا از آب درآمد!

قیمت گوشی، کامپیوتر و کنسول‌های بازی در آستانه افزایش چشمگیر است؟

کاهش خطای انسانی در جراحی با دستگاه شبیه‌ساز ایرانی

فیسبوک و تیک‌تاک در سودان جنوبی رفع فیلتر شدند

هوش مصنوعی متا از تاریخچه فیسبوک و اینستاگرام برای ارائه پیشنهادها استفاده می‌کند

آپدیت macOS Sequoia 15.3 مک‌ها با پشتیبانی از Genmoji منتشر شد

هند یک گام مهم در جهت ارسال فضانورد به فضا برداشت

شرکت مدیر کل بنیاد مازندران در مراسم تشییع پیکر دو ایثارگر در قائمشهر

این کامپیوتر تمام نوری توانسته به سرعت کلاک 100 گیگاهرتز دست یابد

بنیانگذار هوش مصنوعی DeepSeek در آستانه تبدیل‌شدن به قهرمان ملی مردم چین

اپل متهم به فروش بندهای ساعت حاوی مواد شیمیایی سرطان‌زا شد

کانادا از اولین پهپاد بالونی رادارگریز جهان رونمایی کرد

اپل ظاهراً روی توسعه عینک هوشمند مشابه با ویژن پرو کار می‌کند

رونمایی ناتینگ فون 3a تقریباً حتمی شد

افزایش قیمت پیکسل 9a تنها بر روی نسخه 256 گیگابایتی اعمال می‌شود

تصاویر فضایی تلسکوپ جیمز وب روی تمبرهای جدید نقش بست

پهپادها فرشته نجات انسان از حمله خرس‌ها می‌شوند

متخصصان آمریکایی هوش مصنوعی DeepSeek را زیر ذره‌بین برده‌اند

کشف شواهدی از آب‌های آزاد در مریخ باستان

مدیرعامل OpenAI هوش مصنوعی چینی DeepSeek را تحسین کرد

گوگل مپس طبق دستور ترامپ نام برخی مکان‌های مهم آمریکا را تغییر می‌دهد

روز سیاه ثروتمندترین افراد جهان؛ 108 میلیارد دلار دود شد

نانوحسگرهای دقیق و خودتوان کار پزشکان را ساده‌تر می‌کند

آپدیت iOS 18.3 و iPadOS 18.3 اپل رسمی عرضه شد

تشخیص سلامت آب و غذا تنها در 3 ثانیه با یک ابزار جدید

عکس کمیاب‌ترین رنگ چشم در جهان

اولین سخت افزار ایمن جهان در برابر تهدیدات کوانتومی

رجیستری همه موبایل ها آزاد شد

پنج‌شنبه هلال ماه شعبان را بدون تلسکوپ ببینید؛ لحظه ملاقات ماه با خورشید

حمله سایبری به DeepSeek ثبت‌نام‌ها را موقتاً متوقف کرد

رادار زیر آبی هواپیماها را در آسمان ردیابی می کند

هنر ابزاری مهم در جهت ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه است

کاربران در سال 2024 چه استفاده‌هایی از گوشی خود داشته‌اند؟

گوشی تاشوی اوپو فایند N5 از نظر نازکی حتی آیپد پرو M4 را شکست می‌دهد

برای کشتن یک باکتری چقدر نیرو لازم است؟

گوگل مپ در اقدامی جنجالی نام «خلیج مکزیک» را به «خلیج آمریکا» تغییر می‌دهد

ترامپ: مایکروسافت در حال مذاکره برای خرید تیک‌تاک است

عکسی از پدیده جذاب نجومی سال بر فراز آسمان سیدنی

اولین اطلاعات درباره دوربین گلکسی زد فلیپ 7 لو رفت