سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

چگونه هوش مالی را به کودکان آموزش دهیم؟ مديريت

  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - آشنایی با سواد مالی و هوش مالی یکی از مهم‌ترین رویکردهایی است که باید از همان سنین پایین در روند آموزش کودکان قرار بگیرد. بزرگسالانی که امروز در فضای اجتماعی و اقتصادی جوامع حضور دارند همان کودکان دیروز هستند و بنابراین بچه‌ها، خواه‌ ناخواه در بزرگسالی با مفاهیم مالی و اقتصادی روبه‌رو خواهند شد. بنابراین آموزش هوش مالی به کودکان باید یکی از دغدغه‌های اصلی مراکز آموزشی باشد.
این مقاله راهکارهایی در زمینه تقویت هوش مالی کودکان ارائه می‌دهد که موثر هستند بنابراین مخاطب اصلی این مطلب والدینی هستند که می‌خواهند از همان سنین کودکی فرزندان خود را با سواد مالی و اقتصادی آشنا کنند؛ همچنین این راهکارها برای مربیان و معلمانی که در مقاطع پیش‌دبستانی، دبستان و کلاس‌های اول و دوم فعالیت می‌کنند نیز مفید خواهد بود.
کودکان از همان سنین پایین توانایی آموختن نکات زیادی را دارند بنابراین اگر با کودکان 4 تا 7 ساله سروکار دارید، چه به عنوان والد و چه به عنوان مربی و معلم، مطالب زیر می‌تواند در شیوه آموزش‌های مربوط به هوش مالی به کودکان کارآمد باشد.
درس اول: تصمیم‌گیری در هوش مالی
کودکان از بدو تولد گزینه‌های زیادی برای انتخاب دارند. طبیعی است که در آغاز، این والدین هستند که به جای بچه‌ها تصمیم می‌گیرند اما قبل از پایان یک سالگی کودکان قادر هستند تصمیم‌های جزئی گرفته و انتخاب‌هایی برای خود داشته باشند. طبیعتا هر اندازه والدین، کودکان را در سنین اولیه آزاد بگذارند، تصمیم‌گیری های آنها نسبت به سواد مالی و در نتیجه تقویت هوش مالی موثرتر خواهد بود.
در سنین پایین‌تر، مثلا در دورانی که بچه‌ها در مقطع پیش دبستانی و یا مهد کودک هستند، می‌توان گزینه‌هایی را برای انتخاب‌های اقتصادی پیش‌روی آنها قرار داد. این گزینه‌ها باید در راستای هوش مالی کودکان باشد یعنی مفهوم پول و ارزش آن آموزش داده شود.
یک مثال ساده این است که مقادیری پول یا تصویر نقدینگی به آنها داده شود و در ادامه چندین محصول مانند عروسک، میوه، بادکنک و … در مقابل‌شان قرار بگیرد که قیمت هر کدام مشخص است. اینجاست که کودک باید تصمیم بگیرد نسبت به هزینه‌ای که در اختیار دارد کدام یک از محصولات را خریداری کند.
موقعیت مذکور شرایطی است که کودکان با انتخاب‌ها و تصمیمات مالی روبه‌رو می‌شوند و می‌توانند نسبت به داشته‌های خود تصمیم بگیرند و پول خرج کنند.
درس دوم: برنامه‌ریزی هزینه‌ها
کودکان در سن پیش‌دبستانی توانایی برنامه‌ریزی برای خرج‌ها و هزینه‌های خود را دارند. به همین دلیل طراحی آموزش‌هایی در راستای تقویت برنامه‌ریزی هزینه‌ها می‌تواند در رشد رفتارهای مدیریتی آنها در آینده تاثیر بسزایی داشته باشد. این مرحله برای تقویت هوش مالی کودکان، آنها را با سه مفهوم اصلی آشنا می‌کند.
سه مفهوم موردنظر که در ارتباط با «تقسیم پول» شکل گرفته‌اند شامل: «پس‌انداز»، «خرج کردن» و «سهم» می‌شوند. هوش مالی کودک باید به این درک برسد که مفهومی مثل پول، یک مفهوم کمی است که تمام می‌شود و بنابراین باید برای خرج کردن آن برنامه داشت.
این مرحله از آموزش هوش مالی نیز باید با آموزش‌های تصویری همراه باشد. به این صورت که کودک بعد از انتخاب و تصمیم‌گیری برای داشتن محصولی مانند یک عروسک یا شیرینی و یا یک گیتار بتواند برای پولی که در اختیار دارد برنامه‌ریزی کرده و بگوید در صورت صرفه‌جویی و پس‌انداز در مدت زمان معلوم می‌تواند محصول مورد نظر را بخرد.
درس سوم: کسب درآمد با هوش مالی کودکان

سیاست و بازاریابی


در این مرحله، هوش مالی یک کودک باید در این سمت‌وسو قرار بگیرد که پول در ازای یک فعالیت به دست می‌آید. همه بزرگسالان برای تامین نیازها و خواسته‌های خود باید درآمد داشته باشند و این همان چیزی است که باید در سنین پایین به کودکان آموخت.
نکته مهم در این مرحله درک این نکته است که پول با کار گره خورده است و هوش مالی کودکان باید این مساله را با تمرین و آموزش یاد بگیرد. البته کودکان در سیستم خانواده نیز وظایفی را برعهده دارند و این وظیفه ماست که به آنها بیاموزیم وظایف خانوادگی و کارهایی که در خانه انجام می‌هند، با آن فعالیتی که برای کسب درآمد دارند فرق می کند.
کودکان در فرآیند آموزش هوش مالی باید بین مسولیت‌هایی که به عنوان یک عضو خانواده انجام می‌دهند و فعالیت‌های درآمدزایی خود تمایز قائل شوند. طبیعتا کودکان اهداف مالی دارند که باید آنها را شناخته و سپس فعالیت‌هایی را برای کسب درآمد و رسیدن به اهداف مالی به آنها پیشنهاد دهیم. البته ممکن است اهداف مالی کودکان بسیار ساده باشد که این امر طبیعی است و باید آن را بپذیریم.
تعیین فعالیت‌هایی که خارج از مسئولیت‌های خانوادگی بچه‌هاست می‌تواند آنها را با مفهوم کسب درآمد آشنا کند. مثلا به کودکان بگوییم که در ازای کمک کردن به نظافت راهروها یا هرس درختان و… می‌توانند درآمد داشته باشند. این تمرین‌ها که به صورت عملی انجام می‌شوند، در تقویت هوش مالی کودکان برای درک درآمد موثر خواهند بود.
درس چهارم: پول چیست؟

سیاست و بازاریابی


اگرچه کودکان در مراحل قبل با مفهوم پول آشنا شده‌اند اما این مرحله به پول و انواع آن به صورت خاص‌تری می‌پردازد. هوش مالی کودک باید سکه‌ها و پول‌های کاغذی و همچنین تفاوت هر یک از آنها را با انواع دیگر تشخیص دهد. بنابراین مربیان و والدین باید در این مرحله از طریق تمرین‌ها و بازی‌های هیجان‌انگیز، سکه‌ها و اسکناس‌ها را به کودکان بیاموزند.
یک کودک باید بتواند علاوه بر شناسایی نام یک سکه یا اسکناس ارزش آن را به لحاظ قدرت خرید تشخیص دهد بنابراین صرف شناختن یک پول نباید هدف آموزش هوش مالی به کودکان باشد بلکه باید ارزش آن نیز در راستای فرآیند آموزشی قرار بگیرد.
در این زمینه می‌توان تصاویر سکه‌ها و پول‌های کاغذی را به بچه‌ها نشان داد و در ادامه پول‌های بزرگ‌تر را در قالب بازی و تصویر آموزش داد. مثلا دو سکه 50 ریالی را به بچه‌ها نشان داد و از آنها خواست که معادلش را در میان دیگر سکه‌ها پیدا کنند که یک سکه 100 ریالی خواهد بود.
درس پنجم: مسئولیت‌پذیری در هوش مالی

سیاست و بازاریابی


بعد از اینکه کودکان ارزش پول‌ها را شناختند و توانستند هزینه‌ها را مدیریت و سامان‌دهی کنند باید میزان مسئولیت‌پذیری آنها را در مقابل هزینه‌ها تقویت کرد. هوش مالی کودکان باید در این راستا قرار بگیرد که آنها نسبت به هزینه‌ها و پس‌انداز خود مسئول هستند.
کودکان در دوران ابتدایی می‌توانند مسئولیت پول را بر عهده بگیرند. به این صورت که سوابق هزینه‌ها و نحوه مدیریت آنها را در قالب جدول و نمودار ارائه دهند. هوش مالی کودکان باید این مهارت را پیدا کند که بداند چه مقدار پول هزینه شده و چه مقدار در دسترس است؟ ضمن اینکه میزان پس‌انداز برای نیازهای بعدی را هم باید در نظر داشته باشد.
خواستن چنین جدول‌هایی از کودکان این نکته را به آنها آموزش می‌دهد که باید در مقابل انتخاب‌های مالی خود و مدیریت هزینه‌ای که داشتند پاسخگو باشند. هوش مالی کودکان با تمریناتی از این دست مهارت مسئولیت‌پذیری در مقابل مدیریت‌های مالی را تقویت خواهد کرد.
درس ششم: سرمایه‌گذاری

سیاست و بازاریابی


هوش مالی کودکان با مدیریت پول و مسئولیت‌پذیری در برابر آن آشنا شده است حال باید ذهن آنها به سمت رشد پول برود. یعنی با مفهوم مهمی مثل سرمایه‌گذاری آشنا شوند زیرا آن چیزی که در بزرگسالی باعث رشد مالی آنها خواهد شد سرمایه‌گذاری درست و مناسب پول‌هایشان است.
در همین مرحله است که هوش مالی کودکان باید با مفاهیم ریسک مالی و نرخ بازده آشنا می‌شود. آنها با مدیریت و مسئولیت‌پذیری مناسب مقداری پول پس‌انداز کرده‌اند و حالا باید ریسک سرمایه‌گذاری را برای رسیدن به نرخ بازده مشخصی قبول کنند.
درس هفتم: خرید مقایسه‌ای در هوش مالی
در این مرحله از تقویت هوش مالی کودکان باید آنها را با فرآیند خرید و انتخاب بهترین و مناسب ترین گزینه آشنا کنیم. یکی از مهم‌ترین تفاوت‌هایی که در این مرحله باید به کودکان آموزش دهیم تفاوت نیاز و خواسته است به این معنا که کودک به این درک برسد که بر اساس نیاز خود خرید کند نه مطابق خواسته‌های متنوعی که خواهد داشت.
همچنین در همین مرحله است که باید کودکان را نسبت به فرآیندهای تبلیغاتی و اثرگذاری آنها بر خرید آشنا کنیم چراکه این کودکان، بزرگسالان آینده هستند و ممکن است در سنین بزرگسالی به شدت تحت تاثیر تبلیغات قرار گرفته و خریدهای غیرضروری زیادی را انجام دهند.
با تقویت هوش مالی کودکان و آموزش سواد مالی به آنها می‌توانیم جامعه پویاتر و پیشرفته‌تری به لحاظ اقتصادی داشته باشیم بنابراین بهتر است از همان سنین پایین، کودکان‌مان را با مسائل مالی و اقتصادی آشنا کنیم.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/120357/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نسخه بعدی بازی God of War به مصر باستان می‌رود

بررسی هدست سامسونگ؛ برتری Android XR به visionOS

دنباله‌ Celeste لغو شد؛ توسعه‌دهندگان روی پروژه‌های کوچک‌تر متمرکزند

آپدیت One UI 7.0 دو ویژگی ویدئویی جدید را وارد Camera Assistant می‌کند

کاهش 600 میلیارد دلاری ارزش بازار انویدیا همزمان با انتشار مدل جدید DeepSeek

تاثیر هوش مصنوعی DeepSeek بر بازارهای آسیایی

گلکسی S25 Edge واژه «اج» را به‌طور کامل بازتعریف می‌کند

ربات در حال نواختن ویولنسل در ارکستر زنده

ترامپ: دیپ‌سیک زنگ خطری برای فناوری آمریکا است

آپدیت watchOS 11.3 اپل واچ با واچ‌فیس جدید Unity Rhythm منتشر شد

پاهای اختاپوسی روبات ها هم می تواند سلاح باشد و هم بازوی کمکی!

سیارک مرموز رصدشده در آسمان ترکیه، خودروی تسلا از آب درآمد!

قیمت گوشی، کامپیوتر و کنسول‌های بازی در آستانه افزایش چشمگیر است؟

کاهش خطای انسانی در جراحی با دستگاه شبیه‌ساز ایرانی

فیسبوک و تیک‌تاک در سودان جنوبی رفع فیلتر شدند

هوش مصنوعی متا از تاریخچه فیسبوک و اینستاگرام برای ارائه پیشنهادها استفاده می‌کند

آپدیت macOS Sequoia 15.3 مک‌ها با پشتیبانی از Genmoji منتشر شد

هند یک گام مهم در جهت ارسال فضانورد به فضا برداشت

شرکت مدیر کل بنیاد مازندران در مراسم تشییع پیکر دو ایثارگر در قائمشهر

این کامپیوتر تمام نوری توانسته به سرعت کلاک 100 گیگاهرتز دست یابد

بنیانگذار هوش مصنوعی DeepSeek در آستانه تبدیل‌شدن به قهرمان ملی مردم چین

اپل متهم به فروش بندهای ساعت حاوی مواد شیمیایی سرطان‌زا شد

کانادا از اولین پهپاد بالونی رادارگریز جهان رونمایی کرد

اپل ظاهراً روی توسعه عینک هوشمند مشابه با ویژن پرو کار می‌کند

رونمایی ناتینگ فون 3a تقریباً حتمی شد

افزایش قیمت پیکسل 9a تنها بر روی نسخه 256 گیگابایتی اعمال می‌شود

تصاویر فضایی تلسکوپ جیمز وب روی تمبرهای جدید نقش بست

پهپادها فرشته نجات انسان از حمله خرس‌ها می‌شوند

متخصصان آمریکایی هوش مصنوعی DeepSeek را زیر ذره‌بین برده‌اند

کشف شواهدی از آب‌های آزاد در مریخ باستان

مدیرعامل OpenAI هوش مصنوعی چینی DeepSeek را تحسین کرد

گوگل مپس طبق دستور ترامپ نام برخی مکان‌های مهم آمریکا را تغییر می‌دهد

روز سیاه ثروتمندترین افراد جهان؛ 108 میلیارد دلار دود شد

نانوحسگرهای دقیق و خودتوان کار پزشکان را ساده‌تر می‌کند

آپدیت iOS 18.3 و iPadOS 18.3 اپل رسمی عرضه شد

تشخیص سلامت آب و غذا تنها در 3 ثانیه با یک ابزار جدید

عکس کمیاب‌ترین رنگ چشم در جهان

اولین سخت افزار ایمن جهان در برابر تهدیدات کوانتومی

رجیستری همه موبایل ها آزاد شد

پنج‌شنبه هلال ماه شعبان را بدون تلسکوپ ببینید؛ لحظه ملاقات ماه با خورشید

حمله سایبری به DeepSeek ثبت‌نام‌ها را موقتاً متوقف کرد

رادار زیر آبی هواپیماها را در آسمان ردیابی می کند

هنر ابزاری مهم در جهت ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه است

کاربران در سال 2024 چه استفاده‌هایی از گوشی خود داشته‌اند؟

گوشی تاشوی اوپو فایند N5 از نظر نازکی حتی آیپد پرو M4 را شکست می‌دهد

برای کشتن یک باکتری چقدر نیرو لازم است؟

گوگل مپ در اقدامی جنجالی نام «خلیج مکزیک» را به «خلیج آمریکا» تغییر می‌دهد

ترامپ: مایکروسافت در حال مذاکره برای خرید تیک‌تاک است

عکسی از پدیده جذاب نجومی سال بر فراز آسمان سیدنی

اولین اطلاعات درباره دوربین گلکسی زد فلیپ 7 لو رفت