بزرگنمايي:
بازارابی و سیاست- عرضه اولیه شستا (شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی)، به عنوان چندمین عرضه اولیه بازار سرمایه ایران در سال 99، در بهار صورت می گیرد. قیمت عرضه اولیه شستا ، زمان عرضه اولیه شستا ، سود عرضه اولیه شستا ، بررسی پرتفو بورسی و غیر بورسی غول تامین اجتماعی و اطلاعات مهمی که نیاز دارید را در این گفتار روزیاتو ارائه کردیم. احتمال عرضه اولیه شستا و آریا با هم در چهارشنبه 3 اردیبهشت 99 زیاد است.
بررسی های ابتدایی نشان می دهد که غول تامین اجتماعی با سرمایه 8000 میلیارد تومانی، حدود 140 هزار میلیارد تومان قیمت گذاری شده و احتمالا 5 تا 10 درصد سهامش در یکی از روزهای بهار سال جهش تولید، عرضه شده و قیمت عرضه نیز احتمالا بین 10 هزار ریال تا 20 هزار ریال باشد.
قابلیت جذب بیش از 10 هزار میلیارد تومان نقدینگی بازار را در روز عرضه اولیه دارد. احتمال می دهیم برای مشارکت هر کد حقیقی و حقوقی در عرضه اولیه شستا ، بین 30 تا 50 میلیون ریال نقدینگی نیاز باشد. عرضه اولیه شستا شامل 9 میلیارد و 600 میلیون سهم است که یک دهم آن برای عموم و 2 درصد آن مختص صندوق های سرمایه گذاری خواهد بود.
هر زمانی که شستا بر اساس اطلاعیه بورس، عرضه اولیه شد، بهتر است با توجه به محدودیت های حجم مبنا اختصاص یافته به عرضه اولیه ها که جلوی 20 درصد سود ظرف 5 روز را می گیرد، حداقل 2 هفته با این سهم، سهامداری کنید تا بیش از 15 درصد سود خالص دریافت کنید. چون شستا ، سهامدار عمده سهامی چون فولاد، سفارس و صبا است، سهامداری بلند مدت حداقل تا پایان سال 99 توصیه می شود.
عرضه اولیه شستا پس از عرضه اولیه سهام شرکت صبا تامین (با نماد صبا) و عرضه اولیه پلیمر آریا ساسول (با نماد آریا) که در نیمه دوم فروردین ماه سال 99 صورت گرفت، چندمین عرضه اول سال جهش تولید است که به کلکسیون عرضه اولیه های سال کرونایی فرابورس میپیوندد. سال 99 سال طلایی بورس ایران و رسیدن شاخص کل به کانال 1 میلیون واحد است.
تغییر رئیس سازمان بورس و رفتن شاپور محمدی و آمدن دکتر حسن قالیباف اصل که تا سال 1401 هجری شمسی، سکاندار بازار سرمایه کشور خواهد بود، نوید روزهای خوبی برای بازار کم عمق بورس ایران می دهد.
تصویر ایندکس سایت شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی
در امسال حدود 28 عرضه اولیه صورت می گیرد و تقریبا هر ماه شاهد 2 عرضه اولیه سهام شرکت های پذیرفته شده در بازار سرمایه خواهیم بود که سبب بزرگ شدن بازار، افزاش عمق بازار و تنوع فرصت های سرمایه گذاری برای علاقمندان به بورس بازی می شود.
عرضه اولیه صبا و عرضه اولیه آریا ساسول با استقبال حدود 2 میلیون تن از سهامداران حقیقی و حقوقی مواجه شد که در نیم قرن اخیر بی سابقه بود. احتمال می رود شمار کدهای بورسی مشارکت کننده در عرضه اولیه شستا بیش از 2 میلیون نفر باشد و احتمالا عرضه اولیه های پایان سال 99 با حضور بیش از 2.5 میلیون تن از هموطنان صورت بگیرد.
تابلو نماد شستا
سهم شستا نیز مثل همه سهام در بورس ایران، دارای یک تابلو مشخص است. تابلو نماد شستا در بورس در این لینک در دسترس است. بایستی به سایت tsetmc.com رفته و با جست و جوی نماد شستا ، تابلو معاملاتی آن را مشاهده کنید.
یکی از روش های بررسی سهم در بازار سرمایه و فهم بازی های بازیگردان و رفتار سهامدار عمده به خصوص حقیقی ها و حقوقی ها در طول روز، بررسی تابلو سهم بوده که با استفاده از تکنیک های تابلوخوانی، میتوان به حقایق زیادی پی برد.
بعد از عرضه اولیه شستا و در روزهای آینده، اگر قصد ورود به سهم و سرمایه گذاری بلند مدت روی آن داشتید، حتما تکنیک های تابلوخوانی را که در این گفتار روزیاتو درباره اش صحبت کردیم، در نظر گرفته و با توجه به تحلیل صورت های مالی و تکنیک های تابلوخوانی شستا ، نسبت به ورود یا عدم ورود به سهم تصمیم گیری کنید.
میزان EPS و P/E و ترکیب سهامدار عمده، میزان سهم فروخته شده یا خریداری شده توسط کدهای حقیقی و حقوقی و هم چنین وضعیت هم گروهی ها را می توان در تابلو نماد شستا به صورت روزانه مشاهده کرد و پی به حقایق مهمی برد که در تشخیص روند، موثر خواهد بود.
تصویر حضور گزارش های صورت های مالی شستا در کدال
شستا در کدال
برای مشاهده آخرین صورت های مالی، گزارش فعالیت هیات مدیره شستا، برنامه افزایش سرمایه شستا در سال 1399 و به بعد، صورت وضعیت پرتفو بورسی و غیر بورسی شستا و هم چنین آگاهی از زمان برگزاری مجمع عادی و فوق العاده شستا در ماه های آینده، بایستی PDF اطلاعیه های این غول تامین اجتماعی را در سامانه جامع ناشران ایران – کدال در نشانی CODAL.IR دنبال کنید.
تکنیکال شستا
تکنیکال شستا هم احتمالا چند ماه پس از عرضه اولیه و معامله شدن سهم، قابل بررسی و ارزیابی خواهد بود. لذا تا 1-2 ماه اول به دنبال تکنیکال شستا نباشید که اطلاعاتی در اختیار شما قرار نخواهد داد.
شرکت های بورسی شستا
طبق گزارش صورت های مالی شستا مربوط به فعالیت دوره ماهانه منتهی به 30 آذر ماه سال نود و هشت که بیست و یکم فروردین ماه سال جاری در کدال منتشر شد، فهرست شرکت های بورسی شستا به شرح زیر است. یعنی شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی، سهامداران شرکت های زیر در بازار سرمایه ایران است:
- شرکت سرمایه گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین (صاحب 61 میلیون و 585 هزار سهم)
- شرکت سرمایه گذاری صد تامین ( صاحب 6 میلیون و 212 هزار سهم)
- شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران (صاحب 4 میلیون و 228 هزار سهم)
- شرکت حفاری شمال (صاحب 521 میلیون و 81 هزار سهم)
- شرکت سرمایه گذاری دارویی تامین (صاحب 1 میلیارد و 20 میلیون و 194هزار سهم)
- شرکت بانک ملت (صاحب 1 میلیارد و 904 هزار و 782 سهم)
- شرکت فولاد مبارکه اصفهان (صاحب 1 میلیارد و 42 میلیون سهم)
- شرکت سرمایه گذاری صنایع پتروشیمی (صاحب 601 میلیون و 597 هزار سهم)
- شرکت سیمان فارس و خوزستان (صاحب 319 میلیون و 376 هزار سهم)
- شرکت لوازم خانگی پارس (صاحب 144 میلیون سهم)
- شرکت پارس الکتریک (صاحب 145 میلیون سهم)
- شرکت سولیران (صاحب 60 میلیون سهم)
- شرکت پتروشیمی فن آوران (صاحب 2 میلیون و 284 هزار سهم)
- شرکت پتروشیمی خراسان (صاحب 2 میلیون و 13 هزار سهم)
سودآوری فوق العاده ای شستا در سال های آینده بابت سهامداری سهام شرکت های فوق الذکر که از غول های صنعت دارویی، لوازم خانگی و سرمایه گذاری و فولادی کشور است، شناسایی می کند که ارزش فاکتور سود آتی و سهامداری شستا را در بلند مدت عیان خواهد کرد.
فهرست شرکت های غیربورسی شستا
در خارج بورس هم شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی، سهامدار شرکت های سهامی خاص تولیدی و خدماتی بسیاری است که برخی از آن ها در فهرست عرضه اولیه در سال های آینده نیز قرار خواهند گرفت. فهرست شرکت های غیر بورسی پرتفو شستا به شرح زیر است:
- شرکت سرمایه گذاری صبا تامین که به تازگی وارد بورس شده است (صاحب 100 درصد مالکیت)
- شرکت مدیریت صنایع نوین تامین (صاحب 100 درصد مالکیت)
- شرکت سنگ آهن مرکزی ایران (صاحب 9.24 درصد مالکیت)
- شرکت افق توسعه انرژی طوس (صاحب 99 درصد مالکیت)
- شرکت تولید نیروی برق خلیج فارس (صاحب 99 درصد مالکیت)
- شرکت سرمایه گذاری سیمان تامین (صاحب 100 درصد مالکیت)
- شرکت موج تامین ارتباطات پارس (صاحب 100 درصد مالکیت)
- شرکت ملی نفتکش ایران (صاحب 30 درصد مالکیت)
- شرکت پتروشیمی تبریز (صاحب 11.57 درصد مالکیت)
- شرکت الکتریک ایران رشت (صاحب 15.80 درصد مالکیت)
- شرکت انتشارات علمی و فرهنگی (صاحب 49 درصد مالکیت)
- شرکت مدیریت توسعه انرژی تامین (صاحب 90 درصد مالکیت)
- شرکت کشتی سازی اروندان (صاحب 99 درصد مالکیت)
- شرکت ماشین سازی پارس (صاحب 100 درصد مالکیت)
- شرکت ماشین سازی پارس (صاحب 100 درصد مالکیت)
- شرکت سرمایه گذاری صنایع عمومی تامین (صاحب 100 درصد مالکیت)
- شرکت طراحی مهندسی و ساخت تجهیزات و ابزارآلات سایپا (صاحب 12 درصد مالکیت)
- شرکت گروه صنعتی عالم آرا (صاحب 16.34 درصد مالکیت)
- شرکت نیرو آتیه صبا (صاحب 36 درصد مالکیت)
- شرکت گل نقش توس (صاحب 11.55 درصد مالکیت)
- شرکت کارتک سیستم (صاحب 14.54 درصد مالکیت)
- شرکت صنایع کاغذ سازی قائمشهر (صاحب 1 درصد مالکیت)
- شرکت توسعه صادرات صنعتی (صاحب 15.84 درصد مالکیت)
- شرکت بافت آزادی (صاحب 29 درصد مالکیت)
- شرکت توسعه علوم زمین (صاحب 12.23 درصد سهام)
- شرکت گسترش چراغ دانش (صاحب 13.20 درصد سهام)
- شرکت میناب رود (صاحب 16 درصد سهام)
- شرکت تحقیقات و کاربرد مواد معدنی ایران (صاحب 20 درصد سهام)
- شرکت مدیریت تولید برق طوس (صاحب 40 درصد سهام)
سود و زیان شناسایی شده از فعالیت شرکت های غیر بورسی پرتفو سرمایه گذاری تامین اجتماعی در سال 99 را در کدال دنبال کنید.
سهام عرضه اولیه شستا را تا چه زمانی نگهداری کنیم؟
این سوال متداولی است که تقریبا اکثر شرکت کنندگان در برنامه عرضه اولیه ها مطرح می کنند و نمی دانند که سهمیه تخصیص یافته به آن ها را تا چه زمانی نگهداری کنند. باید بدانید که امروزه به دلیل حجم مبنا، سهام خریداری شده در عرضه اولیه از روز پس از عرضه اولیه، مثبت 5 می خورد و در صف خرید میلیونی قفل می شود.
اکثریت سهامداران برای کسب حداقل 20 تا 30 درصد سود از عرضه اولیه مربوطه، سهام خود را تا چند روز نمی فروشند. عدم فروش باعث می شود که پایانی سهام نیز +5 نخورد و سهم حجم مبنا را پر نکنید و تا رسیدن قیمت به 20 تا 30 درصد بیش تر از قیمت عرضه، مجبور باشیم 2 تا 3 هفته صبر کنیم.
قبلا برای رسیدن به 20 درصد سود از عرضه اولیه ها، فقط 5 روز زمان نیاز داشتیم. اما عرضه اولیه صبا نشان داد که این زمان در سال 99 بیش از 10 روز کاری خواهد بود.
پس عرضه اولیه شستا را تا زمانی که صف خرید میلیونی برقرار است و شما هنوز 20 درصد سود کامل از سهم نگرفته اید، نگهداری کنید. از طرفی،سهم شستا از سهام خوب بازار بورس در سال 99 است و توصیه می شود تا پایان سال آن را در سبد داشته باشید و صرفا به خاطر تامین نقدینگی جهت شرکت در عرضه اولیه های بعدی، آن را به قیمت ناچیز حراج نکنید.
نکات مهم در قیمت، زمان و سفارش گذاری عرضه اولیه شستا
طبق تجارب عرضه اولیه های قبلی در فروردین 99 و سال های پیش، مواردی را باید به اطلاع مشتاقان به شرکت در عرضه اولیه شستا برسانیم که این موضوع برای کد اولی ها که به تازگی به جمع 14 میلیون دارنده کد بورس اضافه شدند، اهمیت خواهد داشت:
- در عرضه اولیه شستا به شما مثل سایر عرضه اولیه ها، مقدار مشخصی از سهام شستا اختصاص می یابد.
- برای سفارش گذاری عرضه اولیه شستا بایستی به سامانه معاملاتی کارگزاری رفته و در بخش سفارشات، روی گزینه عرضه اولیه کلیک کنید تا امکان سفارش گذاری در زمان و ساعت مقرر، فراهم شود.
- صرفا پس از انتشار اطلاعیه عرضه اولیه شستا توسط فرابورس ایران و مشخص کردن ساعت پذیرش ثبت سفارش سهامداران، امکان ثبت سفارش عرضه اولیه شستا وجود خواهد داشت.
- احتمالا عرضه اولیه شستا از ساعت 10:30 تا ساعت 13 در روز عرضه اولیه، امکان سفارش گیری دارد.
- بازار سرمایه بر اساس تعداد سهام عرضه اولیه شستا و هم چنین شمار سهامداران مشارکت کننده در عرضه اولیه، نسبت به تخصیص سهام برابر به کلیه سهامداران اقدام می کند.
- هر فرد ایرانی، دارای یک کد ملی و یک کد سهامداری است و به او در روز عرضه اولیه شستا ، مقدار معینی سهم تخصیص پیدا می کند.
- حتی اگر شما کد معاملاتی آنلاین از 50 کارگزاری بورس در سراسر کشور دریافت کنید، باز 1 سهمیه در عرضه اولیه شستا به شما اختصاص می یابد.
- تعدد کد معاملاتی به معنی تعدد کد بورس نیست.
- نقدینگی مورد نیاز به منظور مشارکت در عرضه اولیه شستا را پیش از عرضه اولیه تامین و در حساب خود نزد کارگزاری، شارژ کنید.
- به دلیل هنگ کردن هسته معاملاتی در سال های اخیر در روز عرضه اولیه و هم چنین ترافیک سایت ها و مشکلات واریز وجه به منظور شارژ حساب آنلاین خود، حداقل 24 ساعت پیش از عرضه اولیه، نسبت به شارژ حساب خود اقدام کنید.
- قیمت سفارش گذاری عرضه اولیه شستا را سقف قیمتی در نظر بگیرید.
- اگر قیمت سفارش گذاری عرضه اولیه شستا را کف قیمت در نظر بگیرید، شانس تخصیص سهام شستا به شما کاهش می یابد.
- قیمت گذاری عرضه اولیه شستا توسط بورس صورت می گیرد و متاسفانه بازار، شامل سهامداران و صندوق های سرمایه گذاری و غیره، نقشی در قیمت گذاری و کشف قیمت ندارند.
آدرس، تلفن، فکس و سایت شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی
- آدرس شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی: تهران. خیابان گاندی جنوبی. کوی سوم شماره یازدهم
- تلفن شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی: 02182109000
- فکس شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی: 02188779412
- سایت شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی: IR
- پست الکترونیک شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی: INFO@SSIC.IR
- کانال تلگرام شستا : t.me/shamsmedia
- اینستاگرام شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی: instagram.com/shamsmedia
سال 99 سال طلایی بورس ایران است و سهامداری روی اکثر سهام، توصیه می شود. از تصمیمات هیجانی پرهیز کنید و دانش معامله گری، تکنیک های تابلوخوانی، روانشناسی بازار بورس، مبانی تحلیل صورت های مالی را یاد بگیرید.
بهترین بازار برای سرمایه گذاری بلند مدت با شکار سودهای شگفت انگیز، بازار بورس است که ظرف چند سال آینده، ده ها برابر وضعیت فعلی، عمق پیدا خواهد کرد و بزودی یک پنجم جمعیت ایران، سهامدار بازار بورس خواهند شد. انقلاب بورس با آزاد سازی سهام عدالت و خصوصی سازی استقلال و پرسپولیس و ورود شرکت های زیر نظر دفتر رهبری و دولت، استارت می خورد.
از مدیران کانال های بورسی میخواهیم که لینک این گفتار را به منظور اطلاع مخاطبانشان درباره عرضه اولیه شستا ، در کانال ها به اشتراک بگذارند.