سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

معمای مرگ سیاه؛ ژنوم‌های باستانی منشأ طاعون مرگبار قرون وسطی را فاش کردند اخبار

معمای مرگ سیاه؛ ژنوم‌های باستانی منشأ طاعون مرگبار قرون وسطی را فاش کردند
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - ژنوم‌های باستانی نشان می‌دهند باکتری‌های مسبب طاعون که در گورهای قرقیزستان پیدا شده‌اند، اجداد باکتری‌هایی هستند که موجب دنیاگیری طاعون سیاه شدند.

توقفگاهی در جاده ابریشم ممکن است کانون یکی از ویرانگرترین دنیاگیری‌های تاریخ بشر بوده باشد. مطالعه‌ی ژنوم‌های باستانی نشان می‌دهد افرادی که در منطقه‌ای که اکنون قرقیزستان است، طی شیوع قرن چهاردهم جان خود را از دست دادند، توسط سویه‌هایی از باکتری عامل طاعون یرسینیا پستیس کشته شدند که چند سال بعد پاتوژن‌های عامل مرگ سیاه را پدید آوردند. یوهانس کراوزه ، از مؤسسه ماکس پلانک آلمان که یکی از نویسندگان مطالعه است که در مجله نیچر منتشر شد، می‌گوید: «مانند یافتن مکانی است که تمام سویه‌ها با هم وجود دارند؛ مانند ویروس کرونا که در آن آلفا، دلتا، اومیکرون و موارد دیگر همه از سویه ووهان منشأ می‌گیرند.»

سیاست و بازاریابی

چند سال پیش، فیلیپ اسلاوین ، اقتصاددان و مورخ محیط زیست در دانشگاه استرلینگ بریتانیا و از نویسندگان مطالعه به سوابقی از دو گورستان قرن چهاردهم در قرقیزستان برخورد کرد که ممکن بود سرنخ‌هایی از منشا مرگ سیاه داشته باشد. این گورستان‌ها (گورستان Kara-Djigach و گورستان Burana) دارای تعداد زیادی سنگ قبر بودند که مربوط به سال‌های 1338 و 1339 بود و ده مورد از آن‌ها به صراحت به طاعون اشاره داشتند. اسلاوین در کنفرانس مطبوعاتی گفت: «وقتی می‌بینید طی یکی دو سال مرگ‌و‌میر اضافی وجود دارد، یعنی اتفاقی در آنجا رخ داده است.» اسلاوین برای تعیین این مسئله که آیا این خاکسپاری‌ها با مرگ سیاه که بعداً اتفاق افتاد، ارتباطی دارد، با کراوزه کار کرد تا بقایای گورستان قرقیزی را بررسی کند که در دهه‌های 1880 و 1890 از زمین بیرون آورده شد و به سن پترزبورگ روسیه برده شد. گروه پژوهشی به سرپرستی ماریا اسپیرو از دانشگاه توبینگن آلمان DNA باستانی هفت نفر را که بقایای آن‌ها بازیابی شده بود، توالی‌یابی کرد و DNA باکتری یرسینیا پستیس را در سه نمونه از گورستان کاراجیگاچ کشف کرد. یک جفت ژنوم کامل یرسینیا پستیس که از داده‌ها به دست آمد، نشان داد این باکتری‌ها اجداد مستقیم سویه‌های مرتبط با مرگ سیاه هستند؛ ازجمله نمونه یرسینیا پستیس فردی که در لندن از دنیا رفته بود و تیم کراوزه آن را در سال 2011 توالی‌یابی کرد. سویه کاراجیگاچ همچنین یکی از اجداد بیشتر تبارهای یرسینیا پستیس امروزی است. به‌گفته‌ی کراوزه، این امر حاکی از انفجار تنوع یرسینیا پستیس کمی پیش از وقوع مرگ سیاه است. او گفت: «مانند انفجار بزرگی از طاعون بود.» شواهد دیگر منشأ مرگ سیاه را در این بخش از آسیای مرکزی قرار می‌دهند. درمیان سویه‌های مدرن باکتری یرسینیا پستیس، مواردی که از مارموت‌ها (نوعی سنجاب بزرگ) و جوندگان دیگر در قرقیزستان، قزاقستان و سین‌کیانگ در شمال غربی چین در اطراف رشته‌کوه تیان‌شان، نمونه‌برداری شده‌ بودند، بیشترین ارتباط را با سویه کاراجیگاچ داشتند. کراوزه می‌گوید: «نمی‌توان به‌طور دقیق گفت که این روستا یا آن دره، اما احتمالاً همین منطقه بوده است.» جوندگان مخزن طبیعی باکتری Y. pestis هستند و انسان‌ها وقتی ناقلی مانند کک عفونت را به آن‌ها منتقل می‌کند، دچار طاعون بوبونیک می‌شوند. کراوزه حدس می‌زند که تماس نزدیک انسان با مارموت‌های آلوده موجب همه‌گیری قرقیزستان شد، درحالی‌که در اروپا موش‌های صحرایی موجب مرگ سیاه شدند. مقاله‌های مرتبط: دنیاگیری‌های تاریخ: از طاعون سیاه تا کووید 19 آیا مرگ سیاه واقعا عامل نابودی نیمی از جمعیت اروپا بود؟ 20 مورد از بزرگ‌ترین همه‌گیری‌های تاریخ بشریت
اسلاوین می‌گوید تیان‌شان به‌عنوان کانون مرگ سیاه معقول به‌نظر می‌رسد. این منطقه در مسیر جاده باستانی ابریشم قرار دارد و گورهای قرقیزستان حاوی مرواریدهایی از اقیانوس هند، مرجان‌هایی از مدیترانه و سکه‌های خارجی بود که نشان‌دهنده عبور کالاهای دوردست از این منطقه است. اسلاوین گفت: «می‌توان فرض کرد که تجارت، چه تجارت در فاصله دور و چه تجارت منطقه‌ای، نقش مهمی در گسترس پاتوژن به سمت غرب داشته است.» مونیکا گرین ، مورخ قرون وسطی و پژوهشگر مستقل در فینیکس آریزونا می‌گوید به دست آوردن ژنوم باکتری‌های اجدادی طاعون تا باکتری‌های عامل مرگ سیاه پیشرفت بزرگی است. اما گرین درمورد نتیجه‌گیری مطالعه که انفجار بزرگ طاعون در حوالی مرگ‌و‌میر‌های قرقیزستان و در سال‌های 1338-1339 اتفاق افتاده است، زیاد مطمئن نیست. او براساس شواهد ژنتیکی، اکولوژیکی و تاریخی این فرضیه را مطرح کرده است که گسترش امپراتوری مغول در قرن سیزدهم زمینه‌ساز انتشار و ایجاد سویه‌های Y. pestis مسئول مرگ سیاه شد. شارون دویت ، باستان‌شناس زیستی در دانشگاه کارولینای جنوبی در کلمبیا می‌گوید این پژوهش زمینه‌ساز مطالعه مرگ سیاه و دنیاگیری طاعون دیگری که پس از آن اتفاق افتاد، در خارج از اروپا است. او علاقه‌مند است الگوهای جمعیت‌شناختی و مرگ‌و‌میر افرادی که در کاراجیگاچ براثر طاعون از دنیا رفته‌اند، با افرادی که در گورستان‌های اروپا براثر مرگ سیاه دفن شده‌اند، مقایسه شود. سیمون راسموسن ، زیست‌شناس محاسباتی از دانشگاه کپنهاگ که توالی Y. pestis باستانی را تجزیه‌و‌تحلیل کرده است، می‌افزاید: «داشتن نمونه‌های بیشتر طاعون از آسیا و چین باستان ازنظر افزودن شواهد بیشتر به منشأ آسیایی دنیاگیری‌های اول و دوم طاعون جالب خواهد بود.» کراوزه امیدوار است بقایایی از چین را تجزیه‌و‌تحلیل کند تا ببیند چگونه دنیاگیری که اروپا را به ویرانی کشید، شرق آسیا را تحت‌تأثیر قرار داد. او می‌گوید: «واقعاً دوست داریم بخش شرقی ماجرا را کشف کنیم.»

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/239638/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اتحادیه اروپا درباره خطرات فیس بوک و اینستاگرام برای نوجوانان تحقیق می‌کند

بازی Ghost of Tsushima عرضه موفقی روی استیم داشته است

اولین عکس واقعی از آیفون 16 را ببینید

این بازی شوتر جدید یک مزیت مهم نسبت‌ به کالاف دیوتی دارد

گوشی مدیر عامل سامسونگ، طرفداران تعصبی را شرمنده می‌کند

ویدیو جعبه گشایی پوکو F6 پرو در آستانه رونمایی لو رفت

اندازه گیری سرعت نور با روش فیزو

اولین پرواز سرنشین‌دار «استارلاینر» تا 25 مه به تعویق افتاد

اولین نمایشگر 1000 هرتز 4K دنیا رونمایی شد

گزارش جدید Speedtest؛ سرعت اینترنت موبایل در ایران باز هم کاهش یافت

کنسول گیمینگ دستی AYANEO AIR 1S با تراشه Ryzen 7 8840U معرفی شد

این 9 اپلیکیشن محبوب آیفون، قاتل باتری گوشی شما هستند

تصویر شگفت انگیز جیمز وب از کهکشانِ Zwicky 18

سفر‌های گردشگری فضایی راه‌اندازی می‌شود

کالبدشکافی آیپد پرو M4 منتشر شد؛ نگاه نزدیک به طراحی نبوغ‌آمیز اپل

مشخصات ویوو پد 3 لو رفت؛ تبلت چینی با باتری غول‌پیکر

گوگل قابلیت‌های جدیدی برای مقابله با سرقت گوشی‌های اندرویدی معرفی کرد

خون دایناسورها در رگ‌های ما جریان دارد!

نشانه‌هایی از شیائومی 15 پرو در کد منبع HyperOS دیده شد

اپل برای عرضه ویژن پرو در بریتانیا، کانادا و کشورهای دیگر آماده می‌شود

آیا ممکن است ماه ناپدید شود؟ اگر ماه یک شب نباشد چه اتفاقی می‌افتد؟

برگزاری جشن کرامت درجزیره کیش

شهدا الگوی مناسبی برای مردم جامعه هستند/ سالانه 800 هزار دیدار با خانواده شهدا، جانبازان و آزادگان انجام می‌شود

باگ خطرناک اپل عکس‌های شما را به آیفون و آیپدی که فروخته‌اید، برمی‌گرداند!

2 تصویر خیره‌کننده از «ستون‌های آفرینش»

اندروید 15 شارژدهی گوشی‌ها را در حالت آماده‌به‌کار بهبود می‌دهد

قابلیت شبکه 5.5G با آپدیت نرم افزاری به این گوشی ها می‌آید

دیدار مدیرعامل بیمه دی با استاندار فارس

هوش مصنوعی طعنه و کنایه را تشخیص می‌دهد!

جانباز گرانقدر 70 درصد «باقری» به همرزمان شهیدش پیوست

پدر شهیدان والامقام «حسن ملائکه زاده» آسمانی شد

بررسی آخرین وضعیت ساماندهی گلزار شهدای ستارخان تبریز

پیام تسلیت رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت پدر شهیدان والامقام «حسن ملائکه‌زاده»

اپل احتمالا آیفون «فوق باریک» با طراحی جدید می‌سازد؛ حتی پیشرفته‌تر از پرو مکس

قابلیت جذاب هوش مصنوعی سامسونگ به آیفون های اپل می‌آید!

نسخه آیفون یوتیوب موزیک با تغییری کوچک آپدیت شد

برخورد دو سیاهچاله‌ زمانی که جهان تنها 740 میلیون ساله بود

پیام تسلیت رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «دهشت»

برقراری عدالت در اطلاع رسانی رسالت مهم حوزه روابط عمومی‌ است

شهدا و ایثارگران در همه عرصه‌ها از کیان اسلامی‌ حراست و دفاع کرده‌اند

آپدیت نهایی Redfall منتشر می‌شود؛ تایید اضافه شدن حالت آفلاین

سیستم مورد نیاز بازی XDefiant اعلام شد

جزئیاتی از بازی جدید Valve به نام Deadlock فاش شد

پشتیبانی کامل از فایل‌های 7Zip و TAR به ویندوز 11 آمد

هم‌مسیر آیفون مینی؛ آیفون پلاس اپل به دوران بازنشستگی نزدیک می‌شود

گوشی جدید آنر با زوم 50 برابری در راه است

کاربران تلگرام 7 میلیون دلار نات‌کوین به پاول دورف هدیه دادند

کوچکترین آشکارساز نور جهان ساخته می‌شود

خودکفایی در ساخت دستگاه تصویربرداری پرتوی ایکس

«اسپیس‌ایکس» پنجاه و یکمین ماموریت مداری را در سال 2024 انجام داد